Een flespompoen is heel geschikt om op de BBQ te grillen. Hij wordt er lekker zacht en romig van, een tikje zoeter en je krijgt van die decoratieve grillstrepen. Om een beetje pit toe te voegen, combineer je de pompoenplakken met een lik handgemaakte (heeeel makkelijk trouwens) spicy srirachaboter.
Srirachaboter:
Meng alle ingrediënten voor de boter.
Gegrilde pompoen
1. Snijd de pompoen in plakken van 2 cm dik. Besprenkel de plakken met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
2. Gril de plakken pompoen 15-20 minuten totdat ze zacht zijn. Draai ze af en toe om. Wissel tussen directe en indirecte warmte.
3. Serveer de pompoen met srirachaboter en versgeperst limoensap.
TIP! Strooi voor het serveren verse goudsbloemblaadjes en peterselie over het gerecht.
Voor 4 personen. Bereiding 30 minuten.
Srirachaboter