Gegrilde maïs met jalapeño-parmezaanboter

Gegrilde maïs met jalapeño-parmezaanboter

Dit recept zou ook in het hoofdstuk ‘Bijgerechten en salades’ kunnen staan, maar als ik het eet wil ik het liever niet delen – dus werd het uiteindelijk mijn kleine privégerechtje. Het klinkt misschien raar, maar Parmezaanse kaas combineert echt heel goed met de bite en pit van de andere ingrediënten. Hij vult ze zelfs aan. Omdat hierbij zo weinig ingrediënten worden gebruikt, is de kwaliteit heel belangrijk: goede boter, goede kaas.

Bereiding



1. Doe alle ingrediënten voor de jalapeño-limoen-parmezaanboter in een keukenmachine en pureer ze tot een glad mengsel. Doe dit in een schaal, dek deze af en zet hem tot verder gebruik in de koelkast.

2. Verwarm de grill van de barbecue voor op de hoogste stand. Snijd de gearomatiseerde boter in kleine stukjes en laat die staan op kamertemperatuur.

3. Bak de maïs 10-12 minuten op de bakplaat, draai de kolven regelmatig tot de korrels donker en gekaramelliseerd zijn.

4. Leg de hete maïskolven met een metalen tang in een grote kom. Voeg de boter toe en schud de kom zodat de boter gaat smelten door de hete maïs.

5. Schep de maïskolven op een serveerschaal en giet de gesmolten boter die achterblijft in de kom erover. Garneer met koriander en serveer met partjes limoen.

Goed om te weten: je kunt de boter maximaal een week van tevoren maken of hem goed verpakken en maximaal een maand in de vriezer bewaren.
 

Voor 4 personen.

  • 4 suikermaïskolven, in 3 stukken gesneden
  • koriandertakjes, als garnering
  • partjes limoen, om erbij te serveren


Jalapeño-limoen-parmezaanboter:

  • 125 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 2 el ingemaakte jalapeñopepers, goed uitgelekt en fijngehakt
  • 1 el limoensap
  • 25 g fijngeraspte Parmezaanse kaas


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine