Gegrilde fruitsalade met vanillekwark

Gegrilde fruitsalade met vanillekwark

Pimp je fruitsalade op! Hoe? Maak deze gegrilde fruitsalade met vanillekwark. Het is supersimpel om deze gemixte salade te maken en je kunt losgaan met allerlei fruitsoorten. Heb je een keertje geen zin in gegrilde ananas, dan neem je gewoon perzik of nectarine. Verruil aardbeien voor pruimen en zo kunnen we nog wel even doorgaan met andere lekkere fruitsalade-ideeën. Laat je fantasie de vrije loop en vooral: geniet ervan!

Bereiding



1. Roer de honing los met de rum. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Roer het merg door de kwark.

2. Maak het fruit schoon, snijd het in stukken en knijp er wat limoensap over uit. Bestrijk de stukken dan met wat gesmolten boter.

3. Leg het fruit op het rooster van een barbecue en gril ze lichtbruin. Verdeel ze over een schaal en schenk de zoete dressing erover. Serveer met de vanillekwark. 

Credits Fotografie Denni van Huis  Recepten en foodstyling Ingmar Niezen
 

Voor 6 personen

  • 50 ml donkere rum, optioneel 
  • 25 ml honing
  • 1 vanillestokje
  • 250 g volle kwark 
  • 500 g vers fruit  zoals ananas, aardbeien, pruimen, perziken, peer of abrikoos 
  • 1 limoen, gehalveerd 
  • 50 g roomboter, gesmolten




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine