Gerituurde kip-garnalen dumplings

Gerituurde kip-garnalen dumplings

Ken jij dumpling alleen uit het stoommandje? Probeer dan ook eens deze gefrituurde kip-garnalendumlings. Het is net even anders dan je gewend ben – oké, best wel flink anders –, maar echt reuzelekker voor de afwisseling. We maken hier de srirachasaus zelf, maar je kunt die natuurlijk ook kant-en-klaar kopen. Misschien minder lekker, maar voor de snelle, lekkere trek zeker een oplossing!

Bereiding



1. Doe de kipfilet, gamba’s, shiitakes, korianderwortels, sojasaus, oestersaus, sesamolie en de suiker in de keukenmachine en maal het geheel in enkele seconden tot een samenhangend geheel.

2. Pak een wontonvel en verdeel 1 eetlepel van de vulling erover. Bestrijk de randen met wat van het ei en vouw dicht in een driehoekige vorm. Herhaal met de overige wontonvellen.

3. Verhit de olie in een wok en frituur de dumplings ongeveer 3 minuten, tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. Serveer met chilisaus (zie hieronder).

Srirachasaus
1. Breng in een steelpan 500 ml water met de rode pepers, rawits, knoflook, korianderwortels en het zout aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes koken.

2. Maal het in de vijzel tot een gladde saus. Zeef de saus boven een pan en breng het opnieuw aan de kook. Breng op smaak met azijn en suiker en laat nog enkele minuten sudderen. Schenk de saus in de pot of fles, draai de deksel of dop erop en laat volledig afkoelen.

Afgesloten en koel bewaard is de saus ongeveer 3 maanden houdbaar.

 

25 stuks. 30 minuten.

  • 100 g kippendijfilet, in blokjes
  • 100 g gamba’s, schoongemaakt
  • 2 gedroogde shiitakes,  geweekt en grof gesneden
  • 4 korianderwortels
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 2 tl sesamolie
  • 2 tl suiker
  • 25 wontonvellen, ontdooid
  • 1 ei, losgeklopt
  • olie, om in te frituren
  • chilisaus, om te serveren*


Benodigdheden: keukenmachine

*srirachasaus (250 gram. 35 minuten)

  • 10 rode pepers, ontzaad
  • 3 rawit pepers, ontzaad
  • 10 tenen knoflook, grof gesneden
  • 5 korianderwortels
  • 2 tl zout
  • 100 ml azijn
  • 50 ml suiker


Benodigdheden: vijzel, zeef, afsluitbare glazen pot of fles

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine