Gazpacho met kersen

Gazpacho met kersen

Deze koude soep verenigt twee zomerse ingrediënten die je meestal niet samen ziet. Het resultaat is verbluffend. Kies wel de beste kwaliteit olijfolie, de smakelijkste tomaten en de roodste kersen die je maar kunt vinden.

Bereiding



1. Doe de tomaten en kersen in een keukenmachine of blender en pureer ze tot een soepachtige textuur. Voeg terwijl de motor draait de olijfolie in een langzame, gestage stroom toe. Blijf pureren tot de soep glad en geëmulgeerd is. Breng op smaak met zout en peper en voeg azijn naar smaak toe.

2. Schenk de soep door een zeef in een kan of kom. Zet hem ten minste 2 uur in de koelkast; een hele nacht mag ook.

3. Klop de soep voor het serveren nog even goed door. Schenk hem in gekoelde kommen of glazen. Besprenkelde soep voor het serveren met olijfolie en garneer met de kervel- of gescheurde basilicumblaadjes.

 

Voor 4 personen als hapje vooraf of 10 tot 12 kleine borrelglaasjes bij een cocktailparty.

Voorbereidingstijd 20 minuten plus ten minste 2 uur koelen.

  • 500 g rijpe tomaten, grofgehakt
  • 200 g kersen, ontpit
  • 80 ml olijfolie, plus extra om erbij te serveren
  • 1-2 el balsamico di mele (appelbalsamico) of gewone balsamicoazijn
  • 1 el kervel- of basilicumblaadjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine