Gadogadosoep met quinoa & pinda’s

Gadogadosoep met quinoa & pinda’s

Deze gadogadosoep maak je in een handomdraai, zeker als je nog een beetje quinoa hebt staan van de dag ervoor. Serveer er gebakken uitjes en een lekkere (pittige) sambal bij om de gadogadosoep nog meer smaak te geven. Bonus: deze gadogadosoep is vegetarisch en laat je de eieren weg dan is-ie veganistisch, dus écht iedereen kan ervan smullen!

Bereiding

1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in ongeveer 15 minuten  gaar. Giet af en laat uitlekken.

2. Breng de bouillon, gember en sojasaus aan de kook. Breng eventueel op smaak met zeezout en versgemalen peper. Voeg de kool en bonen toe en kook nog 10 minuten. Voeg de taugé en quinoa toe, breng opnieuw aan de kook. Leg eventueel de eieren in de bouillon om warm te worden.

3. Schep de soep in 4 diepe borden of kommen. Snijd de eieren in het bord doormidden. Bestrooi met pinda’s en serveer.

Tip deze soep is ook lekker met gebakken tofu: snijd 325 g tofu in blokjes van  1 x 1 cm. Schep in een kom om met 2 el ketjap manis en laat 30 minuten marineren. Bak de tofu in ongeveer 10 minuten goudbruin en krokant in wat (kokos)olie en schep op het laatste moment door de soep.

2 personen

  • 100 g quinoa
  • 2 liter groentebouillon
  • 2 el verse gember, fijngehakt
  • 2 el sojasaus of ketjap manis
  • 200 g spitskool, fijngesneden
  • 250 g sperziebonen of kousenband, in stukjes van 1 cm gesneden
  • 125 g taugé
  • 4 gekookte eieren, gepeld
  • 100 g gezouten pinda’s

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine