Dit gado gado-recept is er een om te onthouden. We maken dit Indonesische groentegerecht met lekker veel veggies, tofu, een flinke lepel pindasaus en kroepoek. Wil je er een gebakken eitje bij? Lekker doen! Gado gado-wraps zijn superpopulair en dat is niet voor niets: het is zó lekker dat je je vingers erbij aflikt. Wees niet te zuinig met de gado gado-saus, want het is een heerlijke smaakmaker.
1. Bak de spinazie met de knoflook in een beetje olie tot hij geslonken is. Breng op smaak met zout en peper. Laat uitlekken in een zeef.
2. Bak de tofu in wat olie krokant en goudbruin. Laat uitlekken.
3. Blancheer de sperzieboontjes en de taugé. Spoel af met koud water. Kook de aardappels gaar en laat eveneens snel afkoelen onder koud water.
4. Verhit voor de satésaus wat olie in een pan en bak de sjalot, knoflook en het citroengras 2 minuten. Voeg de kokosmelk, ketjap, sambal en pindakaas toe en roer met een garde tot een gladde saus. Voeg de palmsuiker toe en breng de satésaus aan de kook. Blijf roeren tot de suiker is opgelost en haal de pan van het vuur. Laat de saus afkoelen.
5. Verdeel de groenten en sla over de verwarmde tortilla’s en schenk wat satésaus erover. Bestrooi met gebakken uitjes, rol de wraps op en zet ze vast met een cocktailprikker. Serveer met emping en kroepoek.
Credits Recepten Danny Jansen