Fricassée babi

Fricassée babi

Een koelkast vol restjes vlees, groenten en aardappels of rijst? Gooi ze niet weg maar verwerk ze in deze roerbak van restanten en gebruik wat je voorhanden hebt. Ook kun je naar smaak kruiden en specerijen toevoegen.

Bereiding



1. Snijd het vlees en de aardappels in blokjes, de peultjes in schuine repen en de kousenband in stukjes. Pel de sjalotten en knoflook en snijd ze fijn. Stamp de kruidnagels, foelie en peper in een cobek tot poeder.

2. Verhit een flinke scheut olie in een wajan en fruit de sjalotten en knoflook tot ze licht gekleurd zijn. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze bruin. Doe het vlees in de pan met de gemalen specerijen, de trassi en de groenten en bak alles al omscheppend tot het gerecht goed warm is.

3. Snijd de bosuien in ringetjes en de peterselie fijn en bestrooi de fricassée ermee.

Serveer de sambal apart bij het gerecht zodat iedereen er naar eigen smaak van kan nemen
 

Voor 4 personen.

  • een flinke portie gaar varkensvlees
  • 4 gekookte aardappels (of rijst)
  • een handje gare peultjes of 2-3 stuks gare kousenband
  • 2 sjalotten / bawang
  • 2 tenen knoflook / bawang putih
  • een paar kruidnagels / cengkih
  • foelie / bunga pala
  • witte peper
  • arachideolie
  • ½ theel. garnalenpasta / trassi bakar sambal trassi, of een andere soort naar smaak
  • evt. bosui, peterselie




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine