Flensjes met pulled pork en yoghurtsaus

Flensjes met pulled pork en yoghurtsaus

Wanneer je pulled pork maakt kun je net zo goed meteen een royale hoeveelheid bereiden. Wat niet opgaat eet je de volgende dag of gaat de vriezer in. Zo zet je het een tweede keer in een handomdraai op tafel. Deze pulled pork is vol en sappig van smaak. Een ideaal gerecht als je met een groter gezelschap bent. Serveer alle onderdelen los met zelfgemaakte pannenkoekjes, frisse yoghurt saus en komkommer. Of maak er deze heerlijke flensjes mee.

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 
2. Verwarm een braadslede op het vuur en schenk er een beetje olie in. Fruit de knoflook, ui en rode peper aan.
 
3. Leg de stukken vlees erbij en braad alle zijden aan. Schep de zwartebonensaus erbij en zorg dat al het vlees met de saus is bedekt.
 
4. Schenk de tomaten erbij en vul een van de blikjes met water. Spoel de blikjes uit met water en schenk het bij het vlees in de braadslede. Breng alles aan de kook en haal van het vuur. Doe de deksel op de pan en laat het vlees ongeveer 2 uur in de oven garen en zacht worden.
 
5. Schep in de tussentijd alles 1 a 2 keer om. Wanneer het vlees uit elkaar valt en de saus is ingekookt is de pulled pork klaar.
 
6. Voor de f lensjes smelt je de boter in een pannetje en laat goudbruin worden. Haal van het vuur. Strooi de bloem en zout in een kom en klop met een garde de eieren er een voor een door. Schenk al kloppend beetje bij beetje de melk erbij en vervolgens de boter. Laat het flensjesbeslag het liefst 30 minuten rusten.
 
7. Verwarm op het vuur een of twee koekenpannen. Schenk er een beetje olie bij en schep wat flensjesbeslag in het midden van de pan. Draai de pan rond en zorg ervoor dat het beslag in een zo dun mogelijke laag over de bodem verdeeld wordt. Zet de pan terug op het vuur en bak een zijde goudbruin. Draai het f lensje om en bak ook de andere zijde in korte tijd goudbruin. Schep het flensje uit de pan en leg het op een bord. Schenk indien nodig nog een beetje olie bij en herhaal bovenstaande handelingen tot al het beslag op is. Houd de flensjes warm in een oven op 100-125 graden.
 
8. Voor de saus schep je de yoghurt in een kommetje en roer er de knoflook en het citroensap door. Schenk een beetje olie over de yoghurt en strooi er hazelnoten, chilivlokken en peterselie over. Breng op smaak met peper en zout.
 
TIPS

  • Vertel je slager waarvoor je het vlees wilt gaan gebruiken. Ze kunnen je dan goed adviseren over het beste stuk vlees.
  • Zwartebonensaus koop je in de supermarkt of bij de toko.
  • Ingelegde komkommer is er erg lekker bij.


 
 

Voor 8 personen | voorbereidingstijd 15 minuten | kooktijd ca. 2 ½ uur

  • ruim 1 kg varkensvlees (bijvoorbeeld het procureurstuk), in plakken van ongeveer 3 cm
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 uien, fijngehakt
  • 1 rode peper, met zaden, fijngehakt
  • 2½ el zwartebonensaus
  • 2 blikjes tomaten (à 400 g), van goede kwaliteit
  • 1 el olijfolie of zonnebloemolie
  • peper en zout
  • bosui, om te garneren


 Voor de flensjes

  • 50 g roomboter
  • 250 g bloem, gezeefd
  • goede snuf zout
  • 3 eieren
  • 500 ml melk
  • olie, om in te bakken


Voor de frisse yoghurtsaus

  • 300 g Griekse of Turkse yoghurt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • sap van ½ citroen
  • scheutje extra vergine olijfolie
  • 1½ el geroosterde hazelnoten, grof gehakt, en/of sesamzaadjes
  • snufje gedroogde chilivlokken
  • klein handje (blad)peterselie, fijngehakt
  • peper en zout


 

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek