Deze gezonde versie van een van mijn favoriete verwengerechten staat vaak bij ons op tafel en is helemaal vegan. In tegenstelling tot traditionele fettuccine Alfredo is deze variant gevuld met gezonde ingrediënten, zoals miso, cashewnoten, kurkuma en courgette. Een prima manier om jezelf te verwennen zonder schuldgevoel.
1. Doe alle ingrediënten voor de gemarineerde paddenstoelen in een schaal en schep door elkaar. Laat minstens 30 minuten marineren; hoe langer, hoe beter. Je kunt dit ook een dag tevoren al doen en de paddenstoelen in een afgesloten doosje in de koelkast bewaren. Voor gebruik afgieten.
2. Maak de saus: doe de cashewnoten met 160 milliliter water, de pijnboompitten, het citroensap, de olijfolie, edelgistvlokken, miso, knoflook, het zout en de kurkuma in een blender. Pureer op hoge snelheid tot je een gladde, romige saus hebt die dik maar wel schenkbaar is. Voeg eventueel extra water toe tot de gewenste consistentie is bereikt. Meng de peterselie erdoor en zet weg.
3. Voor de fettuccine: schil de courgettes met een dunschiller. Snijd met de dunschiller dunne linten van de courgette, die je steeds draait, zodat je lange fettuccinelinten krijgt, of gebruik een spiraalsnijder. Herhaal met de rest van de courgettes. Doe de courgettenoedels in een grote schaal en schep de uitgelekte, gemarineerde paddenstoelen erdoor.
4. Verdeel de fettuccine over vier tot zes kommen, schep de alfredosaus erover en garneer met extra fijngesneden peterselie, een snufje paprikapoeder en versgemalen zwarte peper.
We hebben speciaal voor jou een heel weekmenu samengesteld van Eet jezelf stralend gezond. Deze vind je hier: