Fattoush is niet meer dan een salade met tomaat, kruiden en brood. Gebruik rijpe tomaten in verschillende kleuren en groottes, en kies groenten van het seizoen. Rucola geeft een lichte notensmaak, maar little gem, ijsbergsla of kropsla is er ook lekker bij!
Voorbereiding
1 Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2 Meng de ras el hanout met 4 eetlepels korianderolie. Snijd de tomaten in verschillende vormen en de snoeppaprika’s in dunne ringen.
Bereiding
3 Verdeel het brood over de bakplaat en bestrijk het met de helft van het mengsel van korianderolie en ras el hanout. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het brood in circa 8 minuten knapperig.
4 Doe de rest van de korianderolie met de azijn en knoflook in een ruime kom, meng ze tot een dressing en breng op smaak met zout en peper. Voeg de tomaat en paprika toe, gevolgd door de little gem, rucola, peterselie en munt.
5 Schep de helft van de knapperige pitapuntjes er luchtig door en schep de salade op een bord. Garneer de fattoush met de rest van de pitapuntjes en serveer direct zodat de pitapuntjes krokant blijven.
Tips