Doperwtjessoep met munt

Doperwtjessoep met munt

Simpel, snel en voedzaam; deze doperwten-muntsoep heeft het allemaal in zich. En alsof dat nog genoeg puntjes zijn waar we blij van worden, is hij ook nog eens een lieveling in de lente, zomer en winter. Vier hoeraatjes dus voor deze soep, die het hopelijk in jouw kookreportoire ook goed doet!

Bereiding

1. Pel en snipper de ui.

2. Was de slablaadjes en hak grof.

3. Spoel de munt af onder koud water.

4. Doe de doperwtjes, ui en sla in een soeppan.

5. Voeg het water en wat zout toe.

6. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 25 minuten zachtjes koken.

7. Voeg de munt en slagroom toe en breng de soep zo nodig verder op smaak.

8. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot alle velletjes van de erwtjes zijn verdwenen.

Tip: garneer de soep met een extra scheutje room of met munt

Voor 4 personen, voorbereiding: 5 minuten, bereiding: 25 minuten:

  • 1 ui
  • 5-6 blaadjes (krop)sla
  • 2 takjes munt
  • 500 g doperwtjes, vers gedopt of uit de diepvries
  • 1 l water
  • 150 ml slagroom
  • zout

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten