Het vlees van de kabeljauw is stevig en wit. De smaak is zacht en neutraal dus
makkelijk met van alles te combineren. Je kunt hem grillen, bakken, stoven en koken.
1. Meng voor de saus de zure room met de knoflook, peterselie en het limoensap in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper.
2. Snijd de kabeljauw in repen. Strooi de bloem op een diep bord. Klop de eieren los in een ondiepe schaal. Doe de cornflakes in een andere ondiepe schaal en verkruimel ze met je handen; roer de sesamzaadjes erdoor.
3. Verhit de olie in een frituurpan of wok tot 150 °C.
4. Wentel de repen kabeljauw eerst door de bloem, dan door de geklopte eieren en tot slot door de cornflakes.
5. Bak de vissticks in porties in 3 minuten goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm totdat je ze opdient. Serveer met de limoensaus en partjes citroen.
Tip: Je kunt in plaats van cornflakes ook tortillachips gebruiken.
Voor 4 personen. Bereiding 35 minuten.
Voor de saus:
Voor erbij:
Ook nodig: