Bladerdeeg is multi-inzetbaar. En echt niet alleen geschikt om taartjes mee te maken. Handig om altijd een rol op voorraad te hebben voor hartige of zoete gerechtjes. Deze courgettebloemen met mozzarella heb je zo gemaakt. Leuk voor bij een borrel of als je onverwacht bezoek krijgt. Dus waar wacht je op, nodig vast iemand uit.
1. Snijd uit het deeg 6 rechthoeken van 15 cm lang en 8 cm breed. Leg een rechthoek met de lange kant horizontaal voor je.
2. Snijd met een mandoline of mes zeer dunne plakjes van de courgette. Leg ze dakpansgewijs op de bovenste helft van de rechthoeken. Klap de onderste helft van het deeg over de courgette.
3. Snijd de mozzarella in reepjes en leg een stukje geheel links op de rechthoeken. Rol de rechthoeken over de hele lengte om het reepje mozzarella en zet de 6 pakketjes in de holten van een ingevette muffinplaat.
4. Bestrooi met de Provençaalse kruiden. Bak de courgettebloemen 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210 °C.
5. Serveer ze warm of lauw.
Voor 6 bloemen. Voorbereiding 10 min, bereiding 20 min.