Citroen & maanzaad granola

Citroen & maanzaad granola

Start je week goed met een eigen gemaakte granola! Deze lekkere mix met zaden, noten en pitjes krijgt nog eens extra pit door de citroenschil. Je dag kan niet frisser starten. 

Bereiding



1. Verwarm de oven voor tot 140 °C.

2. Meng de vlokken, hazelnoten, amandelen, pitten, zaden en het kokos.

3. Verwarm de honing of ahornsiroop met de olie, het citroensap, de citroenrasp en fleur de sel op heel laag vuur.

4. Voeg dit natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng alles zorgvuldig.

5. Spreid het geheel uit over een bakplaat en zet het 40 minuten in de oven.

6. Schep het elke 10 minuten om.

 

Voor 7-10 ontbijtjes, 20 minuten voorbereiding, 45 minuten bereiden.

  • 250 g havervlokken of een mengsel van 5 soorten vlokken
  • 50 g gestampte hazelnoten
  • 50 g gehakte amandelen
  • 70 g zonnebloempitten
  • 50 g pompoenpitten
  • 30 g sesamzaad
  • 30 g lijnzaad
  • 15 g maanzaad
  • 70 g kokosrasp
  • 3 eetlepels honing of 3½ eetlepel ahornsiroop
  • 7 eetlepels olijf- of koolzaadolie
  • het sap en de geraspte schil van 2 citroenen
  • 1 snufje fleur de sel




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten