Dit is een heel lekker beslag voor churros; die je heel gemakkelijk zelf kunt maken. Verslavend lekker, zoals bijna alles dat gefrituurd is. Bestrooi ze voor het serveren met wat frambozensuiker voor een friszoet roze accent, dat maakt het weer minder slecht. Ahum.
1. Kookdeeg maken
Doe de kristalsuiker, boter, het zout en 150 ml water in een steelpan en verhit op laag vuur tot de boter gesmolten is. Zet het vuur hoog en breng aan de kook. Voeg in een keer de bloem toe en roer met een houten lepel of spatel tot het deeg loskomt van de wand van de steelpan en begint te glanzen. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
2. Deeg op smaak brengen
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mes het merg eruit. Voeg het merg toe aan het beslag. Klop de eieren erdoor en mix tot een glad en stevig deeg. Het moet nog wel schepbaar zijn. Laat nog 10 minuten afkoelen. Schep het deeg in de spuitzak.
3. Frambozen vermalen
Vermaal ondertussen de gevriesdroogde frambozen tot poeder in de vijzel. Meng met de kristalsuiker.
4. Churros frituren
Verhit de zonnebloemolie in een niet al te diepe pan tot 180 °C. Spuit met de spuitzak churros
van 10-12 cm, knip ze boven de pan hete olie af en frituur ze in 4-5 minuten goudbruin en gaar.
Laat ze uitlekken op keukenpapier. Wentel de churros door de frambozensuiker.
5. Chocoladesaus maken
Smelt de ruby chocolade au bain-marie. Schenk de slagroom erbij en roer tot een gladde saus.
Serveer de churros met de saus en verse frambozen.
BAKTIP: Ruby chocolade wil wel eens wat vergrijzen. Als je een rozere saus wilt, kun je een beetje slagroom vervangen door bietensap.