Chocoladefudge met gesmolten marshmallows

Chocoladefudge met gesmolten marshmallows

Chocoladefudge is al ongelooflijk lekker, maar combineer je hem met gesmolten marshmallow dan heb je een nog groter smaakfeestje te pakken. We twijfelden er dan ook geen seconde aan om dit recept voor fudge van chocolade en gesmolten marshmallow met je te delen. Gaat dat proeven lieve mensen, maar pas op: raak niet verslaafd aan dit lekkers!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal de koekjes tot fijn kruim in een keukenmachine en draai dan pulserend de zachte boter en een snufje zout erdoor. Druk het kruimelmengsel  op de bodems van de 4 potten. Druk aan met de bolle kant van een lepel.

2. Klop in een kom het ei met de suiker glad. Voeg de melk, slagroom, gesmolten boter, zure room en vanille-extract toe en klop tot alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn. Zeef de droge ingrediënten boven de kom en schep ze door het natte mengsel. Meng met een spatel tot een glad beslag.

3. Lepel het beslag op de kruimelbodems in de potten. Tik de potten op een stevig oppervlak zodat het beslag zich gelijkmatig verdeelt. Zet de potten in een grote ovenschaal, giet er kokend water omheen tot de schaal bijna vol is en schuif hem op een rooster iets onder het midden van de oven. Gaar de chocoladefudge 30 minuten au bain-marie.

4. Haal de potten dan voorzichtig (het water is echt kokendheet) uit de oven en zet de grill aan. Vul de potten met marshmallows, pas op want het glas is heet. Druk goed aan, zodat er zo veel mogelijk marshmallows in passen. Zet de potten dan nog even terug in de oven op grillstand en gratineer 2 minuten of tot de marshmallows mooi bruin kleuren. Dit gaat snel dus blijf erbij! Haal de potten uit de oven en val meteen aan met een lange lepel. Té lekker.

Credits Recepten Yvette van Boven Fotografie Oof Verschuren

4 personen

  • 8 Bastognekoeken
  • 50 g boter, op kamertemperatuur

Chocoladefudge 

  • 1 ei
  • 125 g bruine basterdsuiker
  • 125 ml melk
  • 125 ml slagroom
  • 50 g boter, gesmolten
  • 50 ml zure room
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 g bloem
  • 25 g cacao
  • 1¼ tl bakpoeder
  • 1 zak marshmallows
  • 4 glazen potten (à 450 ml)

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine