Ceviche van zeebaars

Ceviche van zeebaars

Ben jij ook diegene die de weken voor kerst met z’n handen in het haar aan het peinzen is hoe nou eens een lekker, makkelijk en smakelijk visgerecht op tafel te zetten? Onze visexpert Bart van Olphen geeft je hier een van zijn top-3 vis-voorgerechten waarmee je tijdens de feestdagen niet alleen de show steelt, maar ook al klaar bent voordat jouw familie en vrienden binnenkomen.  

Bereiding


Ceviche, een klassieker van de Zuid-Amerikaanse viskeuken, zien we steeds vaker op de Nederlandse menukaarten verschijnen. Deze in zuur gegaarde vis is een heerlijk frisse start van elk menu en ook nog eens in no-time klaar.

1. Snijd de zeebaarsfilet met een scherp mes in de lengte doormidden. Leg je mes in een hoek van 45 graden op de vis en snijd plakken van ½ centimeter dik. Verdeel de plakjes vis over de borden of leg ze op een schaal.

2. Meng het limoen- en sinaasappelsap samen met de amarillopasta en wentel de vis er voorzichtig door. Breng op smaak met een goede snuf zout. Laat de vis ongeveer 4 minuten garen in het zuur.

3. Verdeel de vis over de borden en leg de blokjes mango en reepjes appel op de vis.

4. Bestrooi met de granaatappelpitten en verdeel de uiringen erover. Garneer met de gehakte munt.

Credits fotografie: David Loftus

Hier vind je nog twee heerlijke vis-voorgerechten van Bart van Olphen: 
Gerookte zalm met avocado
Tonijntartaar ‘Paris’
 

Voor 2 personen

  • 300 g zeebaarsfilet, zonder vel (ASC gecertificeerd)
  • 1 tl Amarillopasta (of rode chilipasta)
  • sap van 3 limoenen
  • sap van ¼ sinaasappel  
  • zout
  • ½ mango, geschild, ontpit, in kleine blokjes
  • ½ Granny smith (appel), in dunne reepjes
  • 2 el granaatappelpitten  
  • ½ rode ui, gepeld, in dunne ringen gesneden
  • 1 takje munt, blaadjes fijngehakt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine