Canelloni van krab & pompoen

Canelloni van krab & pompoen

Bart van Olphen: ‘Heel soms gebeurt het dat een val losraakt van de boei: dan is het niet meer terug te vinden. Toch zijn de gevangen schaaldieren niet ten dode opgeschreven. Een kreeftenval zit vast met ijzeren klemmen die wegroesten als ze lang onder water liggen. Een krabbenval zit vast met katoenen koordjes die langzaam vergaan. De val valt dan uit elkaar en de beestjes zijn weer vrij. Om te voorkomen dat volwassen exemplaren kleinere soortgenoten           doodmaken, zitten er in de kreeftenval kleine openingen waardoor de ondermaatse kreeften weer naar buiten kunnen kruipen. Bij de krabbenval kruipen kleine krabbetjes tussen de katoenen koordjes door. Door als die maatregelen kunnen we nog lang van de overheerlijke Canadese kreeften en krabben genieten.’

Bereiding



1. Verwarm de oven op 180 °C. Leg de pompoen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druppel flink wat olijfolie erover en rooster de pompoen 30-40 minuten in de oven. Laat afkoelen.

2. Smelt voor de bechamelsaus de boter in een steelpan op laag vuur. Voeg als de boter gesmolten (maar niet bruin) is de bloem toe. Gaar de bloem al roerend met een spatel ongeveer 1 minuut in de boter. Voeg beetje bij beetje de melk toe terwijl je roert met een garde. Breng op smaak met zout en peper. Voeg al roerend het tomatensap toe.


3. Verwijder de schil van de pompoen en snijd het vruchtvlees in kleine stukken. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en tijm 1 minuut mee. Voeg de krab en de pompoen toe en warm een paar minuten door.

4. Kook de lasagnevellen beetgaar, spoel ze af onder koud water en leg ze naast elkaar op een schoon werkblad.

5. Smeer een dun laagje van de bechamelsaus op de bodem van de ovenschaal. Verdeel het krab-pompoenmengsel over de 4 lasagnevellen en rol ze op. Leg deze rolletjes op de saus en schenk de rest van de saus over de cannelloni. Strooi er een laagje parmezaan over en bak de cannelloni 10-15 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is geworden en het bubbelt aan de randjes.

Credits recepten: Bart van Olphen; Fotografie David Loftus
 

4 personen

  • 1 pompoen, gehalveerd, pitten verwijderd 
  • 2 tenen knoflook, gekneusd
  • handvol verse tijm
  • 400 g krabvlees (vers, diepvries of uit blik)
  • 4 lasagnevellen
  • 100 g parmezaan,  geraspt


Bechamelsaus 

  • 60 g boter
  • 60 g bloem
  • 500 ml melk
  • 100 ml tomatensap


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine