Tijd voor een heerlijk broodje snijbiet, die ideaal is om mee te nemen naar je werk. Of wat dacht je van picknicken met het hele gezin en deze vrolijke broodjes mee in de tas? Goed idee, al zeggen we het zelf. Snijbiet kun je vanaf de eerste zonnige lentezon tot aan de eerste nachtvorst krijgen. De meeste kans om deze geweldige bladgroenten te scoren op de markt of in de supermarkt is in juni, juli en augustus. Maar met een beetje geluk heb je in april ook al een broodje snijbiet met de lunch.
1. Roerbak een paar handjes grof gehakt snijbietblad in olie met knoflook. Als de stelen niet te dik zijn, roerbak je die ook mee (of je snijdt ze eerst in reepjes).
2. Breng op smaak met nootmuskaat, peper, zout, een kneepje citroensap en wat dunne sliertjes van de citroenschil.
3. Snijd het Turkse brood in stukken of punten, snijd die overdwars door en gril het brood op een hete grillpan. Beleg het broodje royaal met het snijbietmengsel en blokjes feta.
Per portie 234 kcal, 6,9 g vet (2,7 g verzadigd) 9,4 g eiwit, 31,3 g koolhydraten, 2,0 g suikers
Credits: Productie & receptuur Marian Flint – Fotografie Anna de Leeuw – Foodstyling Anoek Lorjé