Bramen met knapperige havervlokken

Bramen met knapperige havervlokken

Een ontbijtje met bramen en knapperige havervlokken – heerlijk! The Green Kitchen Stories: ‘Dit is een typisch zondagsontbijt voor ons. We blijven om de beurt in bed, terwijl de ander met onze dochter Elsa deze havermout klaarmaakt en in de oven zet. En dan springen we allemaal terug in bed. Een halfuur later is ons appartement gevuld met de heerlijke geur van vanille en noten en staan we op.’
 

Bereiding


1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de bodem van een ovenschaal van 20×25 cm in met wat kokosolie en leg de bramen erin. Zet weg.

2. Roer de havermout, het bakpoeder, de gember en het zout in een kom door elkaar. Klop in een andere kom de eieren los, voeg de melk en vanille toe en klop goed door elkaar.

3. Doe de stroop, kokosolie, pompoenpitten en hazelnoten in een kom en schep om tot alles is vermengd.

4. Schep het havermoutmengsel over de bramen in de ovenschaal en schenk het eiermengsel eroverheen. Bestrooi met de zaden-notenmix en zet 35-40 minuten in de oven. Dan zou de havermout gestold moeten zijn en de noten en zaden lichtbruin en knapperig. Laat iets afkoelen voor je het opdient.

Credits Recepten David Frenkiel en Luise Vindahl Fotografie David Frenkiel

Voor 4-6 personen 

  • 400 g verse bramen (of ontdooid als ze uit de vriezer komen) 
  • 175 g havervlokken 
  • 1 tl bakpoeder 
  • ½ tl gemberpoeder of 1 tl geraspte verse gember
  • snufje zeezout
  • 2 eieren
  • 500 ml amandelmelk of melk naar keuze 
  • 1 tl puur vanille-extract
  • 60 ml appelstroop  of vloeibare honing, ahorn- of agavesiroop 
  • 1 el kokosolie (op kamertemperatuur), plus extra 
  • 80 g pompoenpitten
  • 80 g hazelnoten




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine