Anna’s bosbessenbrood

Anna’s bosbessenbrood

Henry Firth en Ian Theasby: ‘Onze huisgenoot Anna is een veelzijdig culinair genie en maakt fantastische plantaardige desserts. Dit gerecht is zoet en lekker en toch zit er geen suiker in. Dit vezelrijke bosbessen-bananenbrood is ideaal als ontbijt, maar ook lekker als toetje. Je kunt een dikke plak afsnijden en roosteren, maar het brood is koud ook lekker.’

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een broodbakblik in met bakspray en bekleed hem met bakpapier.

2. Pel de bananen en prak ze. Meng de yoghurt en het vanille-extract erdoor.

3. Doe het meel, de baking soda, het bakpoeder, de kaneel en het zout in een aparte kom en meng.

4. Zeef de droge mix boven de natte en schep ze door elkaar. Schep de bosbessen erdoor. Schenk het beslag in het bakblik en strijk de bovenkant glad.

5. Zet het bakblik in de oven. Bak het brood 50 minuten, of tot een prikker die je in het midden van het brood steekt er schoon uit komt.

6. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

7. Haal het uit de vorm en snijd het in plakken. Rooster de plakken voor het serveren. Druppel er eventueel wat ahornsiroop over en garneer met wat bosbessen. Lekker bij een kop thee.
 

Voor 6 personen

  • 3 rijpe bananen
  • 120 g ongezoete plantaardige yoghurt
  • 1 theel. vanille-extract
  • 195 g volkorenmeel
  • 1 theel. baking soda
  • 1 theel. bakpoeder
  • 1 theel. kaneel
  • snufje zout
  • 100 g verse bosbessen, plus extra voor erbij
  • ahornsiroop, voor erbij


Ook nodig:

  • broodbakblik (inhoud 900g)




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine