Boerenkoolpesto

Boerenkoolpesto

Rens Kroes: ‘Boerenkool is supergezond! Het is een detoxgroente vol vezels en zwavel. Het bevat chlorofyl, dat je lichaam ontgift, het zit vol ijzer, vitamine C en A, het houdt je lever gezond en zo kan ik nog wel even doorgaan… Tegenwoordig stoppen we boerenkool ook in andere gerechten dan alleen stamppot. Ja! Je kunt het in je smoothie doen, mengen door je salade of soep, roerbakken en er zelfs pesto van maken. Als je geen moestuin hebt of supermarkt om de hoek, dan raad ik je aan om extra boerenkool in te vriezen – just in case. Of koop biologische diepvriesboerenkool, waar door het snelle invriesproces vaak nog meer voedingsstoffen in zitten dan in verse kool.’

Bereiding

1. Maal alle ingrediënten fijn in de keukenmachine. Proef en breng op smaak met wat extra zeezout en citroensap. Schep het in een weckpot en bewaar in de koelkast, het blijft maximaal vijf dagen goed.

Credits recepten: Rens Kroes; Fotografie: Mitchell van Voorbergen.

Voor 4 personen

  • 150 g rauwe boerenkool, gesneden
  • 2 el citroensap
  • 100 g harde, jonge geitenkaas
  • 50 g pecan- of walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • 1 mespuntje cayennepeper, gemalen en zeezout

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine