Een zoet spicy boekweit bircher met blauwe bessen, gember, kaneel en nog veel meer. Even een nachtje laten staan en je hebt het ontbijt van je dromen om het begin van de dag eventjes uit te stellen. Hierna kun je vol energie aan je dag beginnen!
1. Schep de boekweit, amandelen en zonnebloempitten in een afsluitbare glazen pot, schenk er 360 ml water over en zet minstens 1 uur, maar het liefst een hele nacht in de koelkast.
2. Giet af en spoel de boekweit, amandelen en pitten af onder de kraan. Schep in een middelgrote mengkom. Snijd de appel in kleine blokjes en voeg toe aan de mengkom, samen met de yoghurt, ahornsiroop of honing (als je die gebruikt), het citroensap, de gember en kaneel. Roer alles door elkaar. Voeg de blauwe bessen toe en marmer ze erdoor.
3. Dien op met extra blauwe bessen, wat frambozen, een schep notenspread en wat bijenpollen.
Voorbereiding en bereiding 10 minuten + een nacht weken.