Wake up voor deze blushing brownies! Dat brownies al superlang populair zijn, vinden we eigenlijk niet zo gek. Ze zijn makkelijk om te maken en we kennen eigenlijk niemand die ze niet lekker vindt. Tel je daarbij op dat de variaties eindeloos zijn, dan weet je dan je een all time favourite in handen hebt. Veel bakplezier!
1. Verwarm de oven voor op 190 °c. Vet de vorm in en bekleed met bakpapier. Vet dat ook een beetje in.
2. smelt de boter in een steelpan. Schenk de boter in een mengkom en voeg de basterdsuiker toe en klop kort met de mixer tot het gemengd is. Voeg één voor één de eieren toe en klop 3 minuten tot een licht beslag. Klop het vanille-extract en de roze kleurstof erdoor. Klop dan heel kort een mespunt zout en de bloem erdoor. Hak 100 gram chocolade en de pistachenoten grof en spatel de chocolade samen met 50 gramen grampistachenoten (hou de rest achter voor garnering) en de cranberry’s door het beslag. Schep het beslag in de vorm en bak de brownies in ca. 25 minuten goudbruin. De bovenkant heeft een dun, krokant laagje maar het mag in het midden nog een beetje zacht zijn. Dan is-ie later lekker chewy. Laat de brownies in minimaal 2 uur helemaal afkoelen op een rooster.
3. Hak de rest van de chocolade. Smelt de chocolade au bain-marie, drizzle over de brownies en bestrooi met de pistachenoten. Snij in zestien stukjes. Life is good, life is pink.