Bircher muesli

Bircher muesli

Dit is een typisch gevalletje ‘weinig werk, maar in een handomdraai een voedzaam ontbijt op tafel zetten’. Het enige wat wel belangrijk is, is dat je de avond van tevoren de bircher alvast in de koelkast zet. Prima vijf-minuten-klusje voordat je naar bed gaat, toch? Daarna tandjes poetsen, wekker aan en dromen over het lekkers dat op je staat te wachten. Vergeet de volgende ochtend niet de toppings erop te doen, dat maakt het nog lekkerder!

Bereiding

1. Schil en rasp de appel. Meng de geraspte appel, de havervlokken, het chiazaad, de amandelmelk, sojayoghurt, ahornsiroop en kaneel in een kom.

2. Dek de kom af en zet hem een nacht in de koelkast.

3. Lepel de volgende dag het appel-yoghurtmengsel in twee kommen en strooi er het rode fruit, de kokos, gehakte hazelnoten en een paar muntblaadjes over of kies voor banaan en pecannoten.

4. Maak het af met 1 tot 2 eetlepels ahornsiroop in elke kom.

Voor 2 personen. 10 minuten voorbereiding, 1 nacht rusten.

  • 1 appel, royal gala
  • rood fruit
  • een paar muntblaadjes
  • 1 of 2 bananen
  • 50 g havervlokken
  • 1 el chiazaad
  • 120 ml amandelmelk
  • 120 g sojayoghurt
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 snuf kaneel

Om te garneren

  • geraspte kokos
  • een paar hazelnoten, gehakt
  • een paar pecannoten
  • 2-4 el ahornsiroop

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine