Aan deze rode-bietencake voegen we chocolade toe. Laat je niet afschrikken door de bietjes. Ze smaken helemaal niet vreemd en geven hier zelfs wat extra diepte aan de chocolade. Dus trek je bakspullen maar uit de kast en ga aan de slag met dit recept voor bietencake. Proef en oordeel zelf, laat je daarna weten wat je ervan vond?
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm de olie in een pan op erg laag vuur. Voeg de ahornsiroop en chocolade toe en roer tot de chocolade is gesmolten. Pas op dat de ahornsiroop niet aanbrandt. Haal de pan van het vuur.
2. Voeg de geraspte bietjes toe en roer deze erdoor. Klop de eieren los in een kommetje en doe deze ook in de pan. Zeef in een andere kom bloem, bakpoeder, cacao en zout en roer deze door het bietjesmengsel.
3. Vet een tulband- of taartvorm in met wat olie. Bestrooi de zijkanten van de vorm met kokosrasp zodat de taart niet aan de vorm blijft kleven. Schenk het beslag erin en bak 25-30 minuten in de oven tot de taart bovenop donker en gebarsten is maar vanbinnen nog wat kleverig is.
4. Laat 15 minuten afkoelen voor je de bakvorm voorzichtig verwijdert. De smaak is geweldig als de taart nog warm is maar je kunt ’m ook af laten koelen en 2-3 dagen in de koelkast bewaren.
Credits Recepten David Frenkiel en Luise Vindahl Fotografie David Frenkiel