Hold on voor deze bietenburger. Want bietjes en burgers, dat klinkt niet alleen lekker in de mond, hij smaakt ook nog eens reuze. Je mist er geen hapje vlees aan en de kleur is om van te watertanden. Oké, genoeg lof over deze bietenburger: het is hoog tijd om de keuken in te duiken en straks zelf te gaan proeven!
1. Verwarm de oven voor op 200 °c. Snij de ui in ringen en doe ze in een kom. Schenk er zoveel heet water op tot ze onder staan. Laat staan tot gebruik.
2. Snij de komkommer met de kaasschaaf in linten en de augurken met een mes in de lengte in plakjes. Verwarm de broodjes ca. 8 minuten in de hete oven. Neem uit de oven, laat iets afkoelen en halveer.
3. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de bietenburgers aan weerszijden op middelhoog vuur in ca. 5 minuten gaar. Leg de laatste minuut op elke burger een plakje geitenkaas.
4. Bestrijk de snijkanten van de broodjes royaal met bietenhummus en verdeel de slablaadjes over de onderkanten. Leg de bietenburgers erop en verdeel de komkommer, augurk en uitgelekte ui erover. Dan een pluk kiemgroente en dek af met de bovenkanten van de broodjes. Steek de satéprikkers erin.
Voor 4 personen 20 minuten voorbereiding + 8 minuten bereiding
Benodigdheden