Bibimbap

Bibimbap

Dit is een van de populairste Koreaanse gerechten. Bibimbap betekent letterlijk ‘gemengde rijst’ en bestaat uit rijst met een mix van groenten en eventueel vlees.

Bereiding

1 Snijd de wortels julienne, de paprika in smalle reepjes en de courgette in halvemaantjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de wortels met wat zout en peper 1-2 minuten. Houd apart. Bak de paprika en courgette op dezelfde manier en zet ze allebei apart.

2. Verdeel de rijst over 4 kommen, voeg de gebakken groenten, sesamspinazie en -taugé toe en leg er een gebakken ei bovenop.

3. Besprenkel elke kom met 1 theelepel sesamolie en sprenkel er zoveel gochujangdressing over als je lekker vindt. Hussel alle ingrediënten voor het serveren nog even goed door elkaar.

Credits: Recepten: Caroline Hwang. Fotografie: Lisa Linder.

Voor 4 personen

  • 2 wortels
  • 1 rode paprika
  • 1 groene of gele courgette (het liefst een Koreaanse)
  • 1 el druivenpitolie
  • 600 g gekookte sushirijst
  • 150 g sesamspinazie
  • 150 g sesamtaugé
  • 4 gebakken eieren
  • 4 tl geroosterde sesamolie
  • spicy gochujang-dressing, voor erover

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine