Maak deze smeuïge havermoutrepen voor een ontbijt on the go of een lekker tussendoortje voor in de middag. Hoe rijper de bananen, hoe zoeter de smaak, dus laat de ahornsiroop er gerust uit als je denkt dat de repen zoet genoeg zijn.
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2. Prak de bananen tot een grove pasta in een kommetje en roer de ahornsiroop erdoor. Voeg de havermout, kaneel en pecannoten toe en kneed het mengsel met je handen tot een gelijkmatig deeg.
3. Druk het geheel in een kleine, ondiepe ovenschaal en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Zet 15 minuten in de oven, tot de bovenkant knapperig is. Haal de ovenschaal uit de oven en snijd de koek, terwijl hij nog warm is, in acht repen. Keer de schaal op een rooster en laat de repen volledig afkoelen.
Tip: Varieer naar hartenlust en vervang de pecannoten bijvoorbeeld door sultanarozijnen, gevriesdroogde frambozen of gedroogde cranberry’s (waar kinderen ook dol op zijn).
Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met recepten uit 5 ingrediënten vegan. Deze kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.
Voor circa 8 repen.