Wil je dit avocado-mangoijs maken, dan heb je alleen maar plantaardige producten nodig. Ofwel, dit recept is volledig vegan! Heb je nog een klein gaatje over na het eten, dan past een bolletje mango-ijs met avocado er nog makkelijk bij. Het is namelijk heerlijk licht verteerbaar – perfect als zomerse afsluiting van een diner.
1. Doe het fruit een nacht lang, of minstens 8 uur, in de vriezer. Haal alles vlak voor je het ijs wilt maken uit de vriezer, laat 5 tot 10 minuten staan en pureer dan samen met de kokosmelk, het limoensap en de vanille tot een glad ijsmengsel in een keukenmachine of sterke blender.
2. Is het mengsel te dik of blijf je stukjes houden? Voeg dan wat extra kokosmelk of een scheutje amandelmelk toe en pureer nogmaals. Verdeel over vier schaaltjes, bestrooi met gehakte paranoten en kokosvlokken en serveer direct.
Tip In plaats van kokosmelk kun je ook amandelmelk of een andere plantaardige melk gebruiken. Restje over? Bewaar het in de vriezer en eet het later als ontbijt, snack of dessert.
Ook lekker Houd een paar blokjes bevroren mango apart en roer die er vlak voor het serveren doorheen. Heb je een ijsmachine? Pureer dan alle ingrediënten tot een glad mengsel en maak het ijs volgens de gebruiksaanwijzing. De stap van het vooraf bevriezen van het fruit kun je dan overslaan.