Amarantpap met fruit & hazelnoten

Amarantpap met fruit & hazelnoten

Wat is amarant(pap) eigenlijk? Amarant ziet eruit als een soort griesmeel: ze lijken ook op elkaar qua structuur. Het is super-voedzaam en bevat veel vitamine B en E. Het beste is om de amarant acht uur te laten weken. Dat maakt dit amarantpap-recept echt een ontbijtje voor in het weekend, of prep hem de avond van tevoren, dan heb je morgen een heerlijke start!

Bereiding



1. Week de amarant ruim van tevoren (ongeveer 8 uur) in koud water. Geen tijd? Week het dan minimaal 30-40 minuten. Spoel af en laat goed uitlekken.

2. Doe de geweekte amarant in een pannetje en voeg het water, de helft van de kokosmelk, blauwe bessen en specerijen toe.

3. Breng aan de kook, laat heel even koken en daarna (met het deksel op de pan) nog zo’n 15 minuten zachtjes sudderen. Laat de pap in de pan even afkoelen en roer er de andere helft van de kokosmelk doorheen.

4. Schep de pap in een kom. Garneer met wat hazelnoten, frambozen, ahornsiroop en wat kokosschaafsel.

 

2 personen 

  • 75 g amarant 
  • 200 ml water
  • 100 ml kokosmelk (of amandelmelk) 
  • handjevol blauwe bessen 
  • 1 tl kaneel 
  • 1 tl vanillepoeder
  •  snufje zout 
  • 15 g hazelnoten, grof gehakt 
  • handjevol frambozen 
  • 2 tl ahornsiroop 
  • geraspt kokos, eventueel


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine