Deze aardappelkroketjes komen uit de Indonesische keuken. Het recept gemaakt, geproefd, van gesmuld en smaakt het naar meer? Van saté kambing tot gado gado en van soto ayam tot rendang: in De bijbel van de Indonesische keuken neemt Maureen Tan je mee naar alle uithoeken van de Indonesische archipel. Een smakelijke reis langs de bijzondere en verrassende eilandkeukens.
1. Maal in de vijzel de knoflook en de sjalot fijn.
2. Breng ruim water met wat zout aan de kook en kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af en laat even droogstomen. Stamp de gekookte aardappels met de pureestamper tot een grove puree.
3. Meng de gemalen knoflook en sjalot en de lenteui door de aardappelpuree en breng het geheel goed op smaak met zout en peper.
4. Vorm er balletjes van ter grootte van een pingpongbal, druk ze iets plat en wentel ze door het ei.
5. Verhit ruim olie in een wok op middelhoog vuur en bak er de aardappel kroketjes in enkele minuten aan beide kanten goudbruin en krokant in. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.