Luise van The Green Kitchen Stories: ‘Ik heb nooit begrepen waarom puur fruitsap zo populair is. Er zijn zoveel andere sappen op basis van fruit én groentes die veel beter smaken. Het is misschien wat overdreven om drie soorten groen sap in een recept te proppen, maar we konden simpelweg niet kiezen!’
Zoete boerenkoolsap
Was voor het zoete boerenkoolsap alle ingrediënten en snijd ze in grove stukjes. Doe ze een voor een in de slowjuicer, waarbij je de vezelrijke boerenkool en gember afwisselt met het vruchtvlees van de citroen. Gebruik de appels en venkel om alle ingrediënten er goed door te duwen. Roer het sap even door, schenk in een glas en serveer ‒ of bewaar in een glazen flesje met deksel om mee te nemen naar je werk of een zomerse picknick.
Cleansing chlorofylsap
Was voor het cleansing chlorofylsap alle ingrediënten en snijd ze in grove stukjes. Doe ze een voor een in de slowjuicer, waarbij je de komkommer en bleekselderij gebruikt om de vezelrijke spinazie, snijbiet en peterselie erdoor te duwen. Roer het sap even door, schenk in een glas en serveer ‒ of bewaar in een glazen flesje met deksel om mee te nemen naar je werk of een zomerse picknick.
Ananas-bladgroentesap
Was voor het sap met ananas en bladgroenten alle ingrediënten, en snijd ze in grove stukjes. Doe ze een voor een in de slowjuicer, waarbij je de vezelrijke spinazie, sla en munt afwisselt met het vruchtvlees van de limoen. Gebruik de ananas om alle ingrediënten er goed door te duwen. Roer het sap even door, schenk in een glas en serveer ‒ of bewaar in een glazen flesje met deksel om mee te nemen naar je werk of een zomerse picknick.
Tip Proef voor serveren of je het sapje lekker vindt. Mis je nog iets of houd je van een intensere smaak? Kies dan een extra stuk groente, fruit of kruiden uit de ingrediëntenlijst en durf zelf te experimenteren!