Soms heb je van die dagen dat je laat thuiskomt, een drukke avond voor de boeg hebt en niet weet waar je de tijd vandaan moet halen om nog iets lekkers en gezonds te koken. Tegelijkertijd zijn dat juíst de momenten waarop je behoefte hebt aan iets lekkers en gezonds. Maak in dat geval eens deze pasta met chorizo. In slechts 25 minuten op tafel. Heb je een Quooker? Há, mazzelaar: je bespaart daarmee nog eens 10 minuten.
1. Spoel de spruitjes schoon met de Quooker Flex-uittrekslang en blancheer ze in een pan met water uit de kokendwaterkraan. Laat 3 minuten blancheren en giet de spruiten af. Laat ze even afkoelen en snijd ze in kwarten.
2. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en voeg de chorizo toe. Voeg na 1 minuut de knoflook toe en bak nog een minuut. Voeg daarna de spruitjes toe. Bak nog 1 à 2 minuten mee.
3. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking met water uit de kokendwaterkraan. Giet af en voeg het met de peterselie en citroenrasp toe aan het chorizospruitenmengsel. Verdeel over vier borden met de amandelen en kaas.
Credits Fotografie Mitchell van Voorbergen
Voor 4 personen