Bij het zien van dit gerecht ga je toch spontaan watertanden? Wij op de redactie in ieder geval wel! Het recept is gemakkelijk en supersnel klaar.
1 Meng in een grote kom alle ingrediënten met uitzondering van de maïzena, suiker en chilisaus. Voeg flink wat zout en peper toe en vorm er 12 ballen van.
2 Verwarm de grill voor op de hoogste stand en leg de ballen op een met alufolie beklede grillplaat. Bestrooi ze met de maïzena en suiker en druppel de chilisaus erover.
3 Gril ze 8-10 minuten, tot ze gaar en gekaramelliseerd zijn; keer ze 2-3 keer.
4 Geef de rijst, sla, lente-ui, munt en rode chilipeper en wat extra chilisaus erbij.
4 personen
• 500 g varkensgehakt
• 1 langwerpige sjalot, fijn gesnipperd
• 3 tenen knoflook, fijngehakt
• 2 cm gemberwortel, fijngehakt
• 4 el vissaus
• 2 el fijngehakte munt en koriander
• 1 el maïzena
• 2 tl gele tafelsuiker
• 4 el zoete chilisaus, plus extra voor erbij
• gare witte rijst
• knapperige sla
• 1 gesneden lente-uitje
• paar takjes munt
• 1 gehakte rode chilipeper