Het friszure van het fruit is lekker dorstlessend tijdens een warme dag. En… geen ijsmachine nodig!
1 Verwarm de suiker, het sinaasappelsap en de geraspte schil in een pan op laag vuur, tot de suiker helemaal is opgelost – na ongeveer 5 minuten. Zeef het mengsel boven een kom en laat het iets afkoelen voordat je het in de vriezer zet; haal het er na 30 minuten weer uit.
2 Klop de slagroom met een elektrische mixer tot zich zachte pieken vormen, en schep de room dan voorzichtig maar grondig door het sinaasappelmengsel. Verwerk het mengsel dan in een ijsmachine tot het de textuur heeft van een zachte gelato.
3 Schep het ijs in een plastic bak en laat het 2 uur opstijven in de vriezer voordat je het serveert.
Wil je de citroensorbet maken? Klik hier voor het recept
12 personen; ca. 1 liter
• 160 g fijne kristalsuiker
• 400 ml bloedsinaasappelsap
• geraspte schil van 1 bloedsinaasappel
• 200 ml slagroom