Zet je BBQ of grillpan maar aan! Deze Aziatische garnalenspiesjes zijn mega smaakvol, zeker als je ze serveert bij wat mie en groenten. Als dat geen Oosters smullen wordt…
1 Verwerk ⅔ van de gember met de sjalotjes, garnalenpasta, sambal, het citroengras, de basterdsuiker en tamarinde tot een pasta. Voeg de helft van de sesamolie toe.
2 Schep de garnalen erdoor en rijg ze aan prikkers. Kook de mie. Gril de garnalen. Meng de resterende gember en sesamolie met het limoensap en de palmsuiker.
3 Meng de mie, groenten, een deel van de dressing en de kruiden. Leg de garnalenspiesjes erop, verdeel de kruiden, het sesamzaad en de rest van de dressing erover.
3–4 personen
• 1 duimgroot stukje gember, geraspt
• 3 sjalotjes
• 1 tl garnalenpasta
• 2 tl sambal oelek
• 1 stengel citroengras, gesneden
• 1 el bruine basterdsuiker
• 1 tl tamarindepasta
• 2 tl sesamolie
• 12–16 rauwe grote garnalen, gepeld
• 3 nestjes mie
• sap van 2 limoenen
• 1 tl palmsuiker
• 1 koolrabi, geschild en in reepjes
• 2 wortels, in reepjes
• 1 rode ui, gesnipperd
• blaadjes van koriander, Thaise basilicum en munt
• geroosterd sesamzaad