Gado Gado

Gado Gado

Een heerlijk gado gado-recept, streetfood op z’n Indonesisch. Gado gado maken doe je van een groentesalade met warme pindasaus, die net voor het serveren over de salade gaat. De naam betekent letterlijk ‘meng-meng’ in het Indonesisch en het gerecht kent vele regionale varianten. Dit is de versie van Anna Jones – een geweldige kok, foodstyliste en culinair journalist. 

Bereiding



1. Bak voor de garnering de 4 sjalotjes licht in de plantaardige olie tot ze bruin en knapperig zijn en zet ze even apart. Verhit voor de saus de olie in een wok, voeg nu de knoflook, sjalotjes, chilipeper en pinda’s toe en bak ze een paar minuten tot ze bruin worden.  

2. Draai het hete mengsel snel door de keukenmachine, doe terug in de pan, voeg de rest van de ingrediënten voor de saus toe en laat 5 minuten zachtjes koken.

3. Verhit voor de groentesalade een beetje olie in een pan en bak de tofu knapperig. Leg de sperziebonen 2-3 minuten in kokend water en laat ze dan uitlekken. Doe de tofu, bonen, wortels en taugé in een grote kom en roer de saus erdoor. Serveer de gado gado met de geschaafde komkommer en de gebakken sjalotjes erbovenop.

Credits: fotografie David Loftus

2-4 personen

Voor de saus

  • een scheutje plantaardige olie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 sjalotjes, fijngehakt
  • 1 verse rode chilipeper, fijngehakt
  • 200 g ongezouten pinda’s
  • 400 ml water
  • 50 g palmsuiker of bruine suiker
  • 150 ml kokosmelk
  • 3 kaffir limoenblaadjes
  • 1 tl tamarindepasta
  • 2 el zoete sojasaus


Voor de groentesalade

  • een scheutje plantaardige olie 
  • 200 g tofu, in blokjes 
  • een handvol sperziebonen, afgehaald 
  • 2 wortelen, geschild en in dunne plakjes 
  • een handvol taugé, gewassen en uitgelekt


Voor de garnering

  • 4 sjalotjes, in dunne plakjes
  • 1 el plantaardige olie
  • ½ komkommer, geschaafd


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine