Galettes kennen we in allerlei soorten en maten, maar deze galette met aardappel én roquefort is voor ons een nieuwe vondst. Houd je niet van roquefort, een blauwschimmelkaas die je in bijna iedere supermarkt wel kunt kopen, dan kun je ook kiezen voor een brokkelige fetakaas. Wat je bij deze aardappelgalette kunt serveren? Van alles! Kies voor geblancheerde peultjes of groene asperges en een stukje vis of vlees erbij kan natuurlijk ook.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van 2 millimeter dik.
2. Leg ze overlappend op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg dat er vier rechthoeken ontstaan.
3. Schil de peer en snijd hem in kleine blokjes. Strooi deze over de aardappels en verkruimel de kaas erover (strooi de kaas in het midden, zodat hij niet van de aardappels druipt tijdens het smelten).
4. Bak het gerecht ongeveer 20 minuten of tot de aardappels goudbruin en knapperig aan de randen zijn. Serveer meteen.
Credits: recepten Rachel Khoo – fotografie David Loftus